School.naijagreen.com.ng


Need Contact Us? _-_08105795313




WOW BETTER THAN MMM: Make Cool Money This Xmas with CrowdRising in Nigeria(CLICK HERE)



« | »


Nigerian Police Force Past Questions and Answers | Free PDF Download

Last modified about 6 days ago by . Posted in School News |

ADS: Get JAMB CBT APP on Your PHONE and PC Now!


Nigerian Police Force Past Questions and Answers | Free PDF Download.

Nigerian Police Force Past Questions Nigerian Police Force Past Questions and Answers, Check Complete Up-to-date past questions and answers of Nigerian Police force here, Download NPF Complete Past Questions and Answers Here Online. See more details below;

Nigerian Police Force Past Questions

Nigerian Police Force Past Questions and Answers

NPF Past Questions and Answers… Do you wish to partake in the upcoming examination? Then you need to arm yourself with NPF past questions. This page will guide you on how Nigerian Police Force screening test questions is gonna look like, especially topics and kinds of questions to expect.

Over the years, we’ve received divers notifications from NPF applicant for past questions and answers. Also, some of our successful applicant has been sending us pails of testimonies on the tremendous role our pastquestions played in their recruitment pursuit. Its time we here yours…

NPF Past Questions and Answers

Below are some Nigeria Police Force recruitment sample questions;

1) When was Nigeria Police Force(NPF) established?
ANSWER: 1930


2) What are the objective of Nigeria Police Force?
ANSWER: The Nigeria police force objective is to enhance the quality of life in our country by working in partnership with the community and in accordance with constitutional rights to enforce the laws, preserve the peace, reduce fear and provide for a safe environment .


3). What is the Nigeria police force motto?
ANSWER: the police are your friends


4) What is the name of the Current Nigeria Police Force IGP?
ANSWER: IGP Ibrahim Idris Kpotun


5) Who is the present Chief of Defence Staff?
ANSWER: Major Gen. Abayomi Gabriel Olonisakin


6). What is the full meaning of NPF?
ASWER: Nigeria Police Force


7). What is the full Meaning of IGP?
ANSWER: Inspector General of Police


8). Who is the current Senate president of Nigeria?
ANSWER: Sen. Bukola Saraki


9). What year was Nigeria Police reorganized into 7 area command?
ANSWER: 1986


10). When did Nigeria got her independeence?
ASWER: 1 october 1960


11). Name the government agencies that supervise the affairs of Nigeria police force?
ANSWER:
i). The Police service Commision(PSC)
ii). Ministry of police affairs
iii). The Nigeria police council(NPC)


12). When did Nigeria become a Republic?
ANSWER: 1 october 1963

Loading...
[Copy]

13). What is the staff strength of Nigeria police force?
ANSWER: 371,800 officers


14). Name the 7 area Commands of Nigeria police force?
ANSWER: (Adamawa, Gombe, Jigawa, Kano, Katsina, Lagos, Ogun.)


15). what year did Nigeria civil way started and ended?
ANSWER: Started 1967 and ended 15th jan. 1970


16). who is the first Executive president of Nigeria?
ANSWER: Alh. Shehu Shagari


17) Which year was Nigeria flag designed and who designed it ?
ASWER: Nigeria flag was designed by Mr. Taiwo Akinkumi in 1959


18) Who is the current Speaker of Nigeria House of Representative?
ANSWER: Yakubu Dogara


19) what is the Current population of Nigeria?
ANSWER: 183 million


20) Who is the First Inspector General of Police in Nigeria?

ANSWER: Louis Edet


21) How many local government do we have in Nigeria?

ANSWER: There are 774 local governments in Nigeria as written in the Nigerian Constitution 1999


See Full List of Service Chiefs appointed by President Buhari.

1. Maj.-Gen. Abayomi Gabriel Olonishakin – Chief of Defence Staff
2. Maj.-Gen. T.Y. Buratai – Chief of Army Staff
3. Rear Admiral Ibok-Ete Ekwe Ibas – Chief of Naval Staff
4. Air Vice Marshal Sadique Abubakar – Chief of Air Staff
5. Air Vice Marshal Monday Riku Morgan – Chief of Defence Intelligence
6. Maj.-Gen. Babagana Monguno (rtd.) – National Security Adviser

How to Download NPF Full Package Past Questions

The cost of the newly updated NPF Past Questions and Answers is 2000.00 naira

See the Payment Detail Below;

Account Name: Sirbright Godwin Okon
Bank: Diamond Bank
Account No: 0067349268

After Payment, Send the following

  • Depositors Name
  • Teller Number
  • Amount Paid
  • Pastquestion paid for

And your favorites Email Address to the Agent number 08082284439.
Please you can call him to verify before and after payment to avoid confusion.

Also You can WHATSAAP Him on 08082284439 or call: 08082284439. He is based in UYO @ Ascom Marketing Company Nig. No. 54 Abak Road, Uyo, Akwa Ibom State. Make sure you call him to be sure that you are buying from the main source.

The purchased NPF Past Questions and Answers will be uploaded immediately into your email address within the next 24 hours.

If you have purchased yours, kindly drop a testimony in the comment box below.

What’s your take on this? We believe this article was interesting right, if yes, don’t hesitate using our share button below to inform – friends and relation via Facebook, twitter or Google+.

NG Team.

Loading...
Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
free online course
download micromax firmware
Download WordPress Themes Free
COMMENT SECTION
Plse, Don't just read and leave, Pls drop a comment below!

0 Responses

Leave a Reply

Name:

Message:

« | »


© 2015 Naijagreen